Welkom bij Hofstede Kloosterstein.
 

Stadsakker

Stadsakker Gouda
Op een van der percelen landbouwgrond die wij beheren is samen met een groep vrijwilligers uit Gouda een nieuw initiatief begonnen. Daar werkt de stichting Stadsakker Gouda aan de opzet van een eigen stadskwekerij, waar deelnemers hun eigen groente telen. Inmiddels is er een grote groep vrijwilligers aan het werk en zijn er al 180 oogstgenoten die hier wekelijks een pakket groenten kunnen ophalen.


Het doel van Stadsakker Gouda is om de groeiende kloof tussen boeren en burgers, tussen mens en natuur te verkleinen. Met als resultaat de mogelijkheid om gezond(er) te kunnen eten. Met voedsel uit eigen omgeving, van eigen grond, eigen kweek, dichtbij en verbonden met de seizoenen.
Gouda, en omgeving zijn dichtbevolkt en er is weinig ruimte voor agrarische activiteiten. Zeker omdat de veenbodem op de meeste plaatsen te te slap of te nat is voor tuinbouw.  Een van de percelen die wij van de Gemeente Gouda pachten is echter wel geschikt voor de productie van groenten. Daarom zijn we de samenwerking met de Stichting Stadsakker gestart om hen de kans te geven om te laten zien dat je dicht bij huis  gezonde groenten en fruit kunt verbouwen. Gezonde gewassen, zonder bestrijdingsmiddelen. En dat je met elkaar doet. Door en voor mensen uit Gouda en omgeving. Wil je meer informatie, kijk dan op Stadsakkergouda.nl