Welkom bij Hofstede Kloosterstein.
 


Samenwerkingen

Wij vinden het belangrijk om samen te werken in de polder en de omgeving samen een stukje mooier te maken. Wij werken daarom samen  met drie verschillende partijen die ieder zijn eigen bijdragen aan de verbinding stad-platteland.  
Weilandklooster

Het Weilandklooster biedt ruimte waar je op adem mag komen. Mooie plekken van bezinning, inspiratie en ontmoeting. 

Lees verderVoedselbos
In het voedselbos werken vrijwilligers volgens de principes van permacultuur in en aan een mooie natuurlijke omgeving. Samen verbouwt men allerlei nuttige planten, struiken en bomen.

Lees verder


Stadsakker

Stadsakker Gouda verbouwt groenten en fruit op duurzame wijze op een stuk grond aan het Goverwellepad in Gouda. 

Lees verderLEADER - Polders met Waarden
De ontwikkeling van onderstaande projecten wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Krimpenerwaard, de provincie Zuid Holland en de Europese Unie. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Met een substantiële bijdrage van deze partners is mogelijk om het gastenverblijf en het voedselbos te realiseren. Het Weilandklooster biedt inspiratie en laat de gasten ervaren hoe zij invulling kunnen geven aan duurzaam leven in de praktijk. Het project draagt bij aan de versterking van de relatie tussen stad en platteland, de circulaire economie en de versterking van de sociaal economische positie van de Krimpenerwaard en de agrarische sector in het gebied. Het voedselbos draagt tevens bij aan aan de gestelde klimaatdoelen (zie Bossenstrategie Ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit t.b.v. het versterken van de natuur, het herstellen van de biodiversiteit en het behalen van klimaatdoelstellingen).